Сода-бикарбона природен лек против ракот

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.735
Поени од реакции
2.997
ЧУДОТО НА ДОКТОР TULLIO SIMONCINI: СОДА БИКАРБОНА-ПРИРОДЕН ЛЕК ПРОТИВ РАКОТ!


Живееме во свет во кој постојано не бомбардираат отровни хемикалии, радијација.Во последните 5 децении бројот на одредени канцирогени заболувања е значително зголемен.Според конзервативните предвидувања на Светската Здравствена Организација бројот на канцерогени заболувања во светот до 2020 година би се зголемил за 50 проценти.


Колку и да звучи шокантно, никоја агенција на Обединетите Нации не се занимава со ова прашање, зошто постојано се зголемува бројот на заболени од рак?


Одличен пример е Белорусија во која се гледа големо зголемување на заболените од рак(жолтата линија), зголемување на бројот за заболените од рак на тироидната жлезда(плавата линија) и намалување на потполоното излечување(црвената линија).

Според нашето мислење нашата околина физички и психички стана толку отровна заедно со храната и водата која ја внесуваме во нашето тело и вистинско чудо е што бројот на заболени и умрети од рак не е поголем.

Модерните технологии за лечење од рак не гарантираат излекување и покрај бројните фондации и агенции кои со децении се обидуваат да пронајдат сигурен лек за канцерогените заболувања.
Нема да се занимаваме со модерните методи на лечење на канцерогените болести поради бројните контраверзии и контрадикции кои се толку многубројни.

Обичната сода бикарбона, разматена во чиста вода, нешто што можите сами да го направите дома.Стариот народен лек против многубројните воспалувања и габички гласеше: Три дена по ред наутро и навечер да се пие по една чаша чиста вода во која е растворена една лажица сода бикaрбона.Следните три дена да се пие свежа лимонада без шеќер цел ден, додека организамот не се презасити со витамин Ц и не мозже да го апсорбира повеќе.Во случај на потреба, целата постапка треба да се повтори.

Некои од алтернативните начини за лечење на ракот се илегални и покрај тоа што се доста успешни, најпознат пример секако е Canabis Sativa или марихуаната, која помага во отстранување на акумулираните заболувања со голема стапка на успешност.Друг пример се семките од кајсиите кои содржат голема количина на витаминот B 17 (laetril) кој ги убива клетките на ракот без никакви негативни ефекти.Колку овој свет стана психопатски е примерот на Америка која благодарејќи наАмериканската Здравствена Организација ги прогласи овие семки како нелегални бидејќи содржеле опасни хемикалии и во Америка и Австралија кајсиите можат да се продаваат само без семки.

Докторот онтолог Tullio Simoncini е оној кој откри дека евтината и притстапна нетоксична сода бикарбона лечи рак и тумор.Заради ова тој беше прогласен од здравствената организација како шарлатан и еретик.

Надалеку најуспешен лек против ракот е содата бикарбона(NaHCO3), која на наша голема среќа сеуште не прогласена како илегална во овој луд свет! Доктор Simoncini е онколог од Рим, Италија. Неговата основна теорија за борба против ракот е дека треба да се спречат причините за појавување на ракот кои се воглавно габички по име Candida albicans!Содата бикарбона за разлика од другите анти-габични третмани на кои габичките можат да станат имуни, брзо и лесно навлегува во ткивото со рак или тумор.Заради таа своја особина содата бикарбона брзински го разградува туморот. Заради овие причини габичките не се повеќе во состојба да прават штета и потполно се без одбрана пред нападот на оваа природан хемиска супстанција.

Candida albicans, причинител на многу женски болести според Simoncini главен предизвикувач на ракот.​

Извадок од интервјуто со доктор Simoncini направено од Emma Holister од здружението Candida International направено во 2007 година.

EH:Откако ги прочитав вашите револуционерни трудови за терапија против ракот, не можам а да не се запрашам колку ви беше тешко да работите во доменот на онокологијата со цел тој притисок и негодувања од страна за официјалната медицина. Како реагираше таа на вашата работа?

TS:Спречување. Сплетки. Клевета. Прогон. Кога научник има ефективна и револуционерна идеа, медицинските институции на секаков можен начин ќе се обидат да го уништат тоа бидејќи ги загрозува интересите на оние што моментално владеат со тоа. Без разлика колку кој метод е успешен, важно е да се уништат сите траги.
Вледеачките до сега направија многу работи кои требаше да ме спречат во мојата работа:

Ме исфрлија од сите медицински организации.

Направија вистинска хајка по сите медиуми правејќи кампањи да ме окаректизираа како обичен шарлатан.

Монтирани судски процеси со цел по судовите да ме присилат да се откажам од мојата работа.

Постојано полицијата ме малтретира во сопствениот дом.

EH:Поради што денешната медицина со сите сили се обидува да ја спречи вашата теорија и начини на лечење со помош на сода бикарбона и поради што ги одбиваат вашите главни докази дека габичката од видот Candida е главен предизвикувач на ракот?

TS:Една од главните одлики на медицинскиот врв е себичноста и алчноста како и недостаток на морал.Тие одлики ги спречуваат да погледнат подалеку од својата лична корист. Второ, денешната официјална теорија за настанување на ракот се состои од хипотезата дека канцерогените заболувања настануваат со генетско пореметување на клетките, мутација на клетките кои предизвикуваат формирање на клетките на ракот.Ова теорија еноставно е неточна и никогаш не е докажана. Затоа и сите методи на лечење или не даваат резултати или се неприметливи.

EH:Мислите ли дека тој проблем може да се реши?

TS:Да.Сето тоа може да се постигне ако се направат истражувања кои ќе се занимаваат со самиот извор на проблемот, секако ако се дозволат слободни медицински испитувања без мешање на парите или политиката. Кога луѓе од областа на медицината само од една земја би се собрале на едно место и би одлучиле да најдат решение на некој проблем, без кршење на човечките морали и стандарди, со дозволена слободна циркулација на информациите низ медиумите, тогаш резултатите би се забележале веднаш.

EH:Колку случаи на рак сте излечиле? Сигурно позитивните резултати би морале да им значат нешто на вашите колеги од областа на медицината?

TS:Излечив стотици пациенти. Многу од нив имаа последен стадиум на ракот или имаа канцирогени заболувања во напреден стадиум, посебно беше голем бројот на оние кои ми се обратија за помош после неколку неуспешни третмани со конвенционалните терапии. Поголемиот број од нив во целост се опорави после третманот со сода бикарбона и сеуште нормално живеат и работат. Во случаите кога се започне со лечење на ракот во раните стадиуми после откривање на мали канцирогени јазли со големина до 3 см и минимален број на метастази, пациентите во целост се опоравуваат во 90 проценти од случаите. Важно е да се напомене дека дека повеќето лекари се сложуваат со мојот метод на лечење на ракот.

EH:Не постои ли начин овие докази од здравствените картони на пациентите кои се излечени од ракот со сода бикарбона да се искористат како притисок на медицинските здруженија со цел озбилно да ја сватат вашата работа?

TS:Не, затоа што е потребно да се демонстрираат над стотина потполно документирани случаи и а за тоа е потребно да работам во некоја клиника која се занимава со истражувања на ракот. За мене тоа е невозможно затоа што сум исклучен од медицинската заедница.

EH:Многу жени имаат Candidа која им прави бројни гинеколошки проблеми од проблеми со репродуктивните органи па се до женски канцирогени заболувања.Имате ли некаков совет за нив?

TS:За жените да ги искоренат хроничните проблеми и габичните инфекции, тие би требало секоја ден да се чистат со два три литра чиста превриена вода која треба да се излади на телесна температура и во неа да има две супени лажици сода бикарбона.Овој третман треба да се повторува во период на два месеца освен за време на менструалниот циклус.Candida е многу отпорна габичка и потребно е долго време за да се искорени.

Докторот Tullio Simoncini од самиот почеток на својата онтолошка кариера подигна прашина во Светската Медицинска Организација и тоа само поради фактот дека пропагираше лечење на канцерогените заболувања со лесно достапно и неотровно соединение:сода бикарбона.

Колку во на себе го навлече бесот на фармацевстката и медицинската заедница најубаво се гледа интернет, каде беше прогласен за “Доктор Смрт“, иако има излечено од рак повече од стотици пациенти, прогласен за шарлатан иако своите истржувања ги прави на емпириска основа, прогласен за лаком его манијак кој што наплатува повеќе десетици иљади евра за третманите со сода бикербона иако на многумина не им наплатил ништо затоа луѓето останале без скршен денар после објавувањето на нивните здравствени осигурувања за безнадежни случаи, посебно станува збор за пациенти од Америка.Од 2010 година Доктор Simoncini постојано се соочува со бојкот од страна на медиумите и со потполна забрана за објавување на трудови поврзани со лечењето на канцирогените заболувања со сода бикарбона.Но тоа не е најлошата работа која го затекна овој доктор. Против него се водеа многунаместени судски постапки со цел да се докаже дека неговите третмани убиваат луѓе!!!???

Без оглед што ги доби сите судски постапки против него и што е ослободен од вината за смрт на луѓето кои претходно беа прогласени за безнадежни случаи, ни една web страница која што води хајка против него, а ги има на стотици, не го објави тоа дека доктор Simoncini е ослободен од сите обвнениа(превари или изнудување на пари а не па за убиство или труење на пациентите).

Продолжуваме со интервјуто кое Доктор Simoncini и го даде на Emmi Holister од web страницатаCandida International:

EH: Иако вашиот став за тоа дека ракот е предизвикан од габички е револуцинерна идеа во официјалната медицина, алтернативната медицина гледа потполно поинаку на Candidа и во тие кругови преовладува мислење дека истата се појавува во дегистивните патишта и цревата.
Но вие не верувате дека таа е само причина за разните цревни проблеми, всушност каков е вашиот став?

За да го прочитате целиот текст продолжете на линкот доле.

Текстот изваден од http://www.fakulteti.mk/news/12-02-21/chudoto_na_doktor_tullio_simoncini_soda_bikarbona-priroden_lek_protiv_rakot.aspx
 

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
4.433
Поени од реакции
3.942
Какви ли не глупости ќе прочита чоек денес тоа е немогуче, абе од секој ли шарлатан се зема интервју?
 

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.202
Поени од реакции
1.210
Кога ќе размислам подобро покрај вакви глупости, воопшто не ја оправдувам Везилка у темава.
 
Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.735
Поени од реакции
2.997
Какви ли не глупости ќе прочита чоек денес тоа е немогуче, абе од секој ли шарлатан се зема интервју?
Кога ќе размислам подобро покрај вакви глупости, воопшто не ја оправдувам Везилка у темава.
аргументи, факти, пробано, искуства од други луѓе од странски форуми ? така би требало да изгледа дискусијата.

најлесно е да се пише дека некој говори глупости, пред некој ден еден член ми се изнасмеа на еден мој коментар и рече дека тоа биле најголемите глупости/виц што го прочитал на крај излезе дека тој пишува глупости.
 

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
4.433
Поени од реакции
3.942
Пијте многу сода бикарбона и после имате загарантирано место во центарот за дијализа ;)
 

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.777
Поени од реакции
7.572
аргументи, факти, пробано, искуства од други луѓе од странски форуми ? така би требало да изгледа дискусијата.
Дискусија за нешто што е вредно да се дискутира.
Ова е од типот на "extra, extra, read all about it: рак се лечи со ментол и друго шумско воЧе" :вонзем:
 
G

galaxy

Гостин
Ова го објавила страница која се вика fakulteti?
Оф леле мајко :tapp:
 

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
4.433
Поени од реакции
3.942
аргументи, факти, пробано, искуства од други луѓе од странски форуми ? така би требало да изгледа дискусијата.

најлесно е да се пише дека некој говори глупости, пред некој ден еден член ми се изнасмеа на еден мој коментар и рече дека тоа биле најголемите глупости/виц што го прочитал на крај излезе дека тој пишува глупости.
Еве ајде да не речеш после мрчиме без основа.

Значи чоекот вели дека кај жената кандидата е причина за ракот и треба сода бикарбона да си става на вагината.

Вагината внатре содржи нормална бактеријална флора која ја штити од инфекции, вагиналната флора содржи лактобацили (моеш и кисело млеко да потквасиш :pos:) со pH околу 4.5 и секое нарушувањена овој баланс на pH води до појава на инфекции.
Е сеа ако ги елиминираш лактобацилите кои служат за нормално функционирање на вагината со тоа што ја качуваш pH од кисела да оди накај базна, како таа вагина нормално да функционира?
Друго е што бикарбонатот е силно токсичен за бубрезите.

Сума сумарум, ниту теоријата има логика а може да има само штетни последици ако некој наивен почнува да ги применува советиве од овој шарлатан кој се жали дека неосновано го суделе.

Ја би тоа да се стрела а не да се суди!!!
 

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.250
Ќе се излечиме од рак, а ќе закачиме болести на бубрези и желудник. Мислам дека вреди да се испроба леков. Ве молам препорачајте и споделете ја статијата:tapp:
 

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
4.433
Поени од реакции
3.942
Човечкото тело си има сопствен систем на подржување на pH, дали мислиш дека ако пиеш сода бикарбона нешто ќе се смени со крвта а со тоа и со раковите клетки???
 

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.580
Поени од реакции
2.581
Инвентивно како и "пуштањето крв" во времето на најголемите напредоци -.-
 
Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.735
Поени од реакции
2.997
Еве ајде да не речеш после мрчиме без основа.

Значи чоекот вели дека кај жената кандидата е причина за ракот и треба сода бикарбона да си става на вагината.

Вагината внатре содржи нормална бактеријална флора која ја штити од инфекции, вагиналната флора содржи лактобацили (моеш и кисело млеко да потквасиш :pos:) со pH околу 4.5 и секое нарушувањена овој баланс на pH води до појава на инфекции. .....................
зошто јас мислев дека треба да се пие а не да се става на вагина o_O
 

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.777
Поени од реакции
7.572
зошто јас мислев дека треба да се пие а не да се става на вагина o_O
EH:Многу жени имаат Candidа која им прави бројни гинеколошки проблеми од проблеми со репродуктивните органи па се до женски канцирогени заболувања.Имате ли некаков совет за нив?

TS:За жените да ги искоренат хроничните проблеми и габичните инфекции, тие би требало секоја ден да се чистат со два три литра чиста превриена вода која треба да се излади на телесна температура и во неа да има две супени лажици сода бикарбона.Овој третман треба да се повторува во период на два месеца освен за време на менструалниот циклус.Candida е многу отпорна габичка и потребно е долго време за да се искорени.
 
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.069
Самото тоа што типот е прогласен за луд, бидејќи кажал дека лекот е пет пари, кажува дека е во право.
 
Член од
28 март 2006
Мислења
17.300
Поени од реакции
11.363
Човечкото тело си има сопствен систем на подржување на pH, дали мислиш дека ако пиеш сода бикарбона нешто ќе се смени со крвта а со тоа и со раковите клетки???
Тој систем најчесто од разни причини меѓу кои и исхраната, се пореметува па така се јавува ацидитет односно Пх пониско од 7. Одамна постирав за храна која го пореметува Пх балансот (кој беше нормално мислам некаде малку над 7), ...таа храна во суштина е скоро истата храна која во темите за здрава исхрана велиме треба да се избегнува. Конкретно не знам дали содата помага, но кога веќе воглавно хемо и радиотерапијата се беспомошни, а оперативен зафат е неможен или ризичен, ништо не кошта да се проба.
И за кајсиите и Б-17 имам читано уште пред 4-5 години дека влијаат врз развојот на туморот...колку, како не сум стручњак, но од случај во семејството знам дека вреди да се испроба се што некому помогнало макар и привремено или као плацебо. Постојат и други средства кои се недостапни за пошироката јавност, односно пациентите барем кај нас, ниту пак се познати...гравиола и планинска папаја (paw paw). И покрај тоа што сметам дека хемо и радиотерапијата се единствени официјални "лекови", мислам дека макар треба истражувањата да продолжат врз основа на овие сознанија за гравиолата, дивата кајсија, содабикарбоната и пациентите мора да имаат пристап кон овие алтернативни решенија...пошто се повеќе заболуваат, а се помалку се со успешен исход.
Нешто и за малината во склоп на различни видови алтернативни лекувања
http://www.rak.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=1405:malina-rubus-idaeus&catid=105:ishrana&Itemid=218
Најголемиот дел од антиоксидативниот капацитет им припаѓа на елагитанините, кои скоро исклучиво се наоѓаат во малините и за кои се смета дека имаат антиканцерогено дејство. Елагичната киселина го спречува штетното дејство на слободните радикали врз клетките во организмот.
http://kurir.mk/magazin/zivot/15640-Malinite-korisni-vo-borba-protiv-rakot
 

Kajgana Shop

На врв Bottom